Att lämna någon man älskar

Det finns mer än en anledning till att man lämnar en relation. Och även om det inte alltid är ett gemensamt slut så kan det göra lika ont för den som lämnar som för den som blir lämnad.

Det gör ont att se en människa man älskat bli sårad, samtidigt som man omöjligt kan vara den personen som finns där som tröst. Det gör ont att inte ha en förklaring på varför känslorna inte finns där längre. Det gör ont att lämna tryggheten. Det gör ont att inte kunna ringa när något hänt, oavsett om det är bra eller dåligt. Det gör ont att inte vara med den person som man trodde skulle vara sitt livs kärlek. Det gör bara ont… att det inte blev som man hoppades.

Men jag vill tro på fjärilar i magen igen. Jag vill tro på den kärlek som när den första förälskelsen går över så finns det kvar två människor som ser varandra, lyfter och förbättrar varandra och som får varandra att vilja mer av livet. Jag tror på en kärlek där man bara vet att oavsett vad som händer, så klarar man det tillsammans.

Den kärleken är sällsynt, fin och gör dig otroligt sårbar. Men den finns. Och jag är inte rädd för att vara sårbar längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *